După ce ați finalizat corpul principal al disertației sau al tezei, atunci trebuie să vă faceți griji cu privire la tragerea concluziilor dvs. și a paginilor suplimentare, cum ar fi includerea unui cuprins.
Este posibil ca universitatea dvs. să aibă linii directoare, dar, în caz contrar, va trebui să vă folosiți propria judecată.
Această pagină oferă câteva sfaturi despre ceea ce este adesea inclus și de ce.
Scrierea Concluziei Este posibil să vi se permită și ați ales să includeți concluziile dvs. în secțiunea de discuții, consultați pagina noastră despre Rezultate și discuții pentru câteva idei despre motivul pentru care ați putea alege acest lucru.
Cu toate acestea, este o practică normală să includeți o scurtă secțiune la sfârșitul disertației care trage concluziile dvs.
Această secțiune va trebui să conțină mai multe elemente, inclusiv:
Un scurt rezumat, doar câteva paragrafe, al constatărilor cheie, legate de ceea ce vă așteptați să vedeți (esențial);
Concluziile pe care le-ai tras din cercetarea ta (esențiale);
De ce cercetarea dvs. este importantă pentru cercetători și practicieni (esențială);
Recomandări pentru cercetări viitoare (recomandat cu tărie, bazându-se pe esențial);
Recomandări pentru practicieni (recomandat cu tărie în cursurile de management și de afaceri și în alte domenii, deci verificați cu supraveghetorul dacă acest lucru va fi de așteptat); și
Un ultim paragraf care completează disertația sau teza.
Concluzia ta nu trebuie să fie foarte lungă; nu mai mult de cinci pagini sunt de obicei suficiente, deși recomandările detaliate pentru practică pot necesita mai mult spațiu.
Majoritatea oamenilor întâmpină mai întâi cercetarea ca parte a unui curs de școală sau colegiu.
O cercetare este de obicei inclusă în orice curs de studii avansate și poate fi, de asemenea, parte integrantă a diplomelor de licență. Cercetarea de bază, cum ar fi emiterea chestionarelor, poate fi întreprinsă la orele de științe sociale la școală.
Dar există mult mai multe aplicații pentru cercetarea de calitate.
Acestea includ studii de piață pentru a descoperi preferințele clienților sau pentru a stabili dacă un nou produs se va vinde și grupuri de discuții pentru a discuta despre politică.