Pentru majoritatea doctoranzilor, terminarea disertației este un moment fundamental. La urma urmei, știind că un proiect atât de lung s-a încheiat poate părea aproape suprarealist.
Cu toate acestea, o copie pe hârtie a disertației nu este cireașa de pe experiența doctoratului, deoarece fiecare disertație trebuie „susținută” oral într-un examen.
Am compilat câteva dintre cele mai multe sfaturi de doctorat viva pentru a vă ajuta să înțelegeți ce vă așteaptă dacă vreți să decideți să deveniți doctorand sau dacă sunteți deja unul.
Studentii care învață cum să scrie o lucrare de master vor afla mai întâi că trebuie prezentată și apoi răspuns la o întrebare centrală a tezei.
O lucrare de masterat va fi cea mai proeminentă lucrare a absolvenților dvs. până în acest moment și o întrebare pertinentă a tezei care formează coloana vertebrală a acestei lucrări o ridică de la prozaic la semnificativ.
Gândiți-vă la obiectivele redactării unei teze. Veți petrece mult timp lucrând la acest proiect, deci este imperativ să alegeți cu înțelepciune. Obiectivele tipice sunt (ordonate de la cele mai frecvente și importante la mai puțin frecvente):
Pentru a obține o diplomă - subiectul ar trebui să fie suficient de dificil, dar și de gestionat.
Pentru a vă bucura de lucru - subiect care vă interesează cu adevărat, lucru de care nu vă veți plictisi după o scurtă perioadă de timp.
Pentru a obține un loc de muncă ulterior - dacă știți ce anume doriți să faceți după studii și / sau pentru ce companie, ar putea fi util să alegeți un subiect, care vă va ajuta cu acest obiectiv.
Pentru a fi util - teza ar putea fi de fapt utilă pentru a ajuta lumea să facă un loc puțin mai bun.

Efectuați-vă cercetările. Pentru a răspunde la întrebarea centrală a tezei de masterat, va trebui să efectuați cercetările necesare. Citiți textele, efectuați experimentele, faceți ceea ce trebuie să faceți pentru a răspunde la întrebarea tezei dvs. Acest lucru vă va permite să vedeți dacă proiectul dvs. merită să mergeți mai departe sau dacă există unele probleme inerente pe care poate fi necesar să le rezolvați. De asemenea, vă va ajuta să adunați informațiile de care aveți nevoie pentru a trece la pașii următori.