Finalizați o recenzie a literaturii. Examinați literatura și cercetările disponibile în prezent, relevante pentru teza de masterat. Această revizuire a literaturii trebuie să fie exhaustivă pentru a se asigura că teza de masterat va fi importantă și nu va fi redundantă. Este important ca ideea ta de teză să fie originală și relevantă. Pentru a vă asigura că acesta este cazul, trebuie să fiți conștienți de contextul cercetării dvs., de ceea ce au spus alte persoane pe această temă și de opinia generală a subiectului dvs. Luați notițe despre informațiile de bază despre subiectul dvs. și despre persoanele implicate în materialul disponibil.
Disertațiile și articolele academice erau întotdeauna scrise la persoana a treia și cu vocea pasivă; ca exemplu, ați putea scrie „A fost efectuat un experiment pentru a testa ...”
Cu toate acestea, multe reviste s-au îndepărtat de acea convenție și solicită prima persoană și o voce activă, ceea ce ar necesita să scrieți „Am efectuat un experiment pentru a testa ...”
Verificați la universitatea dvs. despre cerințele lor înainte de a începe să scrieți.
Dacă nu găsiți nicio orientare, întrebați-l pe conducătorul dvs. și / sau persoana care vă va marca teza despre preferințele lor. Asigurați-vă că vocea și persoana sunt consecvente pe tot parcursul.
Indiferent de stilul preferat, urmăriți să vă păstrați limbajul simplu și fără jargon. Folosiți cuvinte și fraze mai scurte, mai simple ori de câte ori este posibil. Frazele scurte sunt bune, deoarece sunt mai ușor de urmat. Orice propoziție care rulează la mai mult de trei rânduri trebuie tăiată sau împărțită.
Formatare și șabloane Dacă universitatea dvs. are un format necesar pentru o disertație și mai ales dacă furnizează un șablon, atunci utilizați-l! Începeți să scrieți direct în șablon sau formatați-vă corect lucrarea de la început. Este foarte puțin mai rău decât tăierea și lipirea muncii dvs. frenetic într-un șablon cu 10 minute înainte de data limită de depunere. Șabloanele sunt concepute pentru a vă face viața mai ușoară, nu mai grea.
De asemenea, va trebui să formatați referințele în stilul preferat al universității. Este mai ușor să faceți acest lucru pe măsură ce mergeți mai departe. Dacă formatul este MLA, APA sau Chicago, puteți utiliza Google Scholar pentru a-l forma: căutați titlul articolului, apoi faceți clic pe „citați”. Acest lucru vă va economisi introducând toate numele și poate fi folosit, de asemenea, cu modificări minore, pentru alte formate. Dar atenție: nu este întotdeauna corect! Dacă pare ciudat, verificați sursa originală.
Citirea Va trebui să vă acordați suficient timp pentru a vă citi corect lucrarea, pentru a vă asigura că nu ați făcut erori stupide și că totul curge corect. Este posibil să dureze mai mult decât crezi. De asemenea, va trebui să faceți acest lucru când sunteți proaspăt, nu ultimul lucru noaptea când sunteți obosit.
Dacă este posibil, încercați să găsiți un prieten sau un coleg în aceeași poziție cu care să puteți schimba disertațiile pentru corectură. Ochii proaspeți pot observa erorile mult mai eficient decât cei care știu deja ce ar trebui să spună.