Cum să găsești un Ghostwriter

Există trei surse principale în care puteți găsi scriitori fantomă : scriitori fantomă independenți, agenții de scriere și platforme de conținut . Când doriți să externalizați crearea de conținut de orice fel, acestea sunt cele trei opțiuni principale disponibile.

Lucrul direct cu scriitorii de fantome este adesea costisitor, dar acest lucru funcționează cel mai bine pentru vedete, politicieni sau pentru cei cu bugete mari care lucrează la publicarea de cărți auto-intitulate. Pentru a găsi un ghostwriter independent, este posibil să trebuiască să aveți conexiuni cu industria sau să cunoașteți pe cineva care a mai folosit ghostwriter.

Scriitorii care lucrează cu o agenție pot fi, de asemenea, scumpi, dar sunt mult mai ușor de găsit. O singură căutare online ar putea genera mai multe agenții de marketing sau publicitate din zona dvs., care includ scriitori fantomă dispuși să abordeze proiectele dvs. Partea dificilă este determinarea autorului potrivit și dacă agenția este mai degrabă flash decât substanță.

În cele din urmă, puteți găsi scriitori fantomă prin intermediul platformelor de conținut . Mulți dintre scriitorii angajați prin intermediul platformelor de conținut sunt familiarizați cu ghostwriting și adesea sunt foarte confortabili cu crearea de conținut creditat unei terțe părți. Lucrul cu scenariștii independenți printr-o platformă online vă permite, de asemenea, să încercați mai mulți scriitori pentru proiecte mai mici sau să „faceți cumpărături” până când veți obține potrivirea potrivită.

Găsiți potrivirea potrivită
Desigur, nu toți scenariștii sunt la fel. Nu numai că pot varia în ceea ce privește calitatea și experiența , dar pot diferi în ceea ce privește termenele, orele de lucru și comunicarea . De exemplu, unii scriitori fantomă preferă să comunice prin e-mail și este posibil să nu răspundă. Altele pot fi disponibile pentru chat video sau pentru a participa la întâlniri cu preaviz scurt. Nu există un stil care să fie mai bun sau mai rău, dar asigurați-vă că puneți aceste întrebări cheie înainte de a alege un ghostwriter:

Cum preferi să comunici?
Care sunt orele dvs. de răspuns?
Ești disponibil pentru revizuiri?
Câți alți clienți sau proiecte lucrați / la care lucrați acum?
Preferați o voce scrisă formală sau casual?
Care este prețul dvs. pe cuvânt / oră?
Desigur, ar trebui să solicitați, de asemenea, scenariștilor câteva mostre de lucru pentru a obține o impresie a calității și expertizei lor.

Probabil că cel mai important pas din întregul proces este stabilirea așteptărilor clare pentru ghostwriter. De obicei, aceasta înseamnă asigurarea faptului că ambele părți au aceeași înțelegere cu privire la ce lucrare se face și când trebuie finalizată .

Un briefing bun pentru un proiect de ghostwriting va începe cu voce sau ton. Aici puteți clarifica în vocea cui scriitorul va scrie, precum și dacă are caracter casual sau formal. Dacă este posibil, furnizați mostre de lucrări similare care surprind tonul pe care îl urmăriți.

Apoi, fiți foarte specific cu privire la lungime, capitole și formatare . Oferiți un anumit interval de numărare de pagini sau cuvinte . Dacă sunt necesare cuvinte cheie sau expresii , precizați-le în detaliu. Apoi, fiți clar cu privire la momentul scadenței lucrărilor, precum și dacă este de așteptat orice revizuire . Acest lucru permite ghostwriter-ului să planifice lucrarea și vă asigură că primiți conținutul înapoi în timp.