Pret referat, licenta sau disertatie

Pentru multe proiecte, scenariștii sunt plătiți de cuvânt. Acest lucru înseamnă pur și simplu că cu cât proiectul este mai lung, cu atât vă puteți aștepta să plătiți mai mult scriitorului. Pentru o mulțime de companii, acesta este aranjamentul ideal, în special pentru conținutul digital. Optând pentru a plăti în funcție de cuvânt, vă puteți seta clar bugetul doar specificând exact cât de lung trebuie să fie fiecare articol sau pagină de destinație.

O altă opțiune este de a plăti scriitorilor-fantomă cu o anumită perioadă de timp, de obicei la oră. Această abordare are atât argumente pro, cât și contra. În plus, un scriitor rapid și de înaltă calitate poate crea conținut minunat într-un timp scurt. Acesta este, de asemenea, un traseu excelent pentru clienții care nu sunt exact siguri care sunt nevoile lor sau care planifică o mulțime de îndrumări și revizuiri pe tot parcursul procesului de creare a conținutului.

Dezavantajul de a plăti scriitorii-fantomă pe oră este că devine mult mai greu să planifici costul total. S-ar putea să credeți că o carte electronică scurtă ar trebui să dureze 10 ore pentru a scrie, dar un ghostwriter vă poate percepe timp de 20 de ore. Dacă alegeți să plătiți un scriitor cu oră, asigurați-vă că veniți cu ore estimate în avans și să vă simțiți confortabil cu numerele.

Tarifele Ghostwriter pot fi negociate și prin proiect. De obicei, acest lucru este cel mai bun dacă aveți deja o relație de lucru stabilită și fiabilă cu un scriitor . Această abordare este cea mai frecventă dacă angajați un ghostwriter pentru a scrie o carte întreagă.

Avantajul acestei abordări este că știi exact cât va costa proiectul, indiferent de cât durează sau chiar câte pagini ajunge. Dezavantajul este că aceste taxe tind să fie destul de mari pentru a începe, deoarece ar putea include un număr semnificativ de revizuiri sau ar putea lucra îndeaproape pe parcurs.

Un factor imens de preț va fi întotdeauna calitatea și experiența înșiși a scenariului. Un nou ghostwriter cu doar câteva luni de experiență va fi probabil mult mai ieftin decât cineva care a scris ghostwrites de zeci de ani.

De obicei, scenariștii își vor crește ratele în timp, crescând atunci când sunt prea mulți clienți și piața o cere. Dacă întâlnești un ghostwriter ocupat, cu un șir lung de clienți și prețuri ridicate, atunci poți presupune că el sau ea este un scriitor talentat.

Din fericire, excepția de la regulă o constituie autorii mai noi. Scriitorii de fantome pot fi autori cu adevărat excelenți, dar s-ar putea să nu aibă încă un punct de sprijin în industrie. În aceste cazuri, scriitorii talentați sunt adesea la prețuri accesibile, pentru a acumula experiență.